Ramai Sebak.Persembahan Airmata PUTEH di Pentas Akhir MAHARAJALAWAK MEGA 2019 Akhirnya Dinobat Juara

Share
Embed
  • Loading...
  • Published on:  Saturday, January 11, 2020
  • Puteh yang dianggotai oleh Ali, Mamak dan Man itu berjaya mendapat ‘5 HA’ untuk dua pusingan dari juri yang bertemakan bebas dan muzikal. Bukan itu sahaja, buat pertama kalinya sepanjang MLM2019, kumpulan Puteh telah membuatkan penonton dan para juri mengalirkan air mata tatkala membuat persembahan yang didedikasikan buat anak Ali, Allahyarham Sharifah Nur Ainul Mardhiah yang meninggal dunia baru-baru ini.

    https://instagram.com/budiey - Follow My Instagram
    http://youtube.com/budieychannel - Click to Subscribe!
    http://budiey.com - Visit My Blog!
    http:///BudieyDotCom - Become a Fan!
    http://twitter.com/budiey - Follow Me!
Loading...

Comment

  • Manjalara Dave
    Manjalara Dave  2 hours ago

    Last tu xtahan ya Allah 😭😭😭

  • Madara Malaysia
    Madara Malaysia  5 hours ago

    Alhamdullilah , rezeki diorang tuuu

  • PlusValueTV
    PlusValueTV  6 hours ago

    Content lawak dengan terselit segmen air mata, memang mahal! Thorbaek. Memang layak Juara!

  • PlusValueTV
    PlusValueTV  6 hours ago

    Content lawak dengan terselit segmen air mata, memang mahal! Thorbaek. Memang layak Juara!

  • Neelofa Official
    Neelofa Official  17 hours ago

    Oke lah ni

  • Yusri Alias
    Yusri Alias  18 hours ago +1

    kawal emosi mmg kne superb..
    anda bermain dgn jenaka..
    bkn sng kje pelawak ni..
    persembahan blh jentik hati kami sume.
    salam takziah ali..

  • bro nish
    bro nish  18 hours ago +1

    Tkde full ke

  • excuse_my_ R
    excuse_my_ R  20 hours ago

    Aku tengok kat handphone jer dah mcm nak nangis,apelah audience yang kat sana...

  • Ronald Ganyun
    Ronald Ganyun  yesterday

    Paling sedih bila kita dah tahu apa yg terjadi di sebalik tirai....ini pula diterjemahkan secara spontan di atas pentas...tiap kali view air mata jatuh

  • Azlina Aziz
    Azlina Aziz  yesterday

    Ape tjuk lgu dangdut ni

  • arepamz
    arepamz  yesterday

    Tiada lawak politik. Bagus. Sebab lawak politik menghasilkan lawak2 sampah. Cukup2lah semua nak dipolitikkan.

  • PUTERA ESWAAR BIN NESARAJAH RapsWags!

    Paling Terbaik Sepanjang Masa! Allahuakhbar!

  • Atika Nasuha
    Atika Nasuha  yesterday

    Bagus ada unsur isu semasa

  • A Aa
    A Aa  yesterday

    Ienie ker yg dikatekan pelawak???...mcm lawak simpati jer menangnyee....bukannye lawak nie..lebih pde mengaruttt jerr...tahh apa2 jer lawaknyee .juara lawak bodohh...

  • Azillah Lola87
    Azillah Lola87  yesterday

    depa ni menang bukan sekadar lawak dalam lakonan.. tp bahasa badan depa byk membantu dan buat persembahan depa ada warna🥰dan lucu🤣

    sayo sayo sayo sayooooooo
    ikannn ikannn ikaaann keli
    ok ok okeyyy sgt

    part ni aku ulang byk kali .

    dah buat kita happy.. part last depa buat kita nangis pulak.. kejam 😭

    tahniah puteh.. hampa layak dpt juara. smp arini masih duk ulang² tgk

  • An- Na4jih
    An- Na4jih  yesterday

    😭😭😭
    Ya Allah sebaknya ..semoga dikurniakan syurga atas kesabarannya..


    Maaf hanya ingin kongsikan kepada tuan2 yang berminat untuk menambah ilmu tafsir Al-Quran bolehlah terus ke link ini.
    👇👇👇
    https://s.lazada.com.my/s.ZB2hd

    Semoga Allah swt memberikan pahala yang berlipat ganda pada kita semua dalam usaha mendalami kitabNya yang suci..

  • ZamMarr Hasnah
    ZamMarr Hasnah  yesterday

    Puteh memang terbaik...dari dulu lagi aku ckup suka dgn kumpulan puteh ni...betul2 lawak...cukup memhiburkan...tahniah puteh akhrnya menjadi juara juga.👏👏👏👏👏