Dengar ni SAJAT !!! | Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani #USTAD

Share
Embed
 • Loading...
 • Published on:  Wednesday, February 5, 2020
 • LGBT Mengundang BALA ALLAH S.W.T

  #USTAD #USTADpesan #perilakusajat #jangandegil #baladipalu

  Kesimpulan:
  1. Allah S.W.T tidak pernah lupa terhadap apa yang dilakukan oleh manusia-manusia yang melakukan pelbagai maksiat di atas muka bumi.

  2. Betapa peliknya kita bila melihat orang-orang yang melakukan maksiat malah mempersenda dan mempermainkan agama Islam masih diberi pelbagai nikmat oleh Allah S.W.T . Allah S.W.T telah menjawab dalam Al-Quran tentang perihal orang-orang yang dilaknatNya.

   3. Sebagai manusia yang telah diberikan nikmat akal untuk berfikir wajib kita mengambil iktibar dengan apa yang terjadi apabila melakukan perkara yang di larang oleh Allah seperti kaum Nabi Lut dan sebagainya.

  4. Peristiwa yang jelas untuk dilihat dan diambil pengajaran ialah peristiwa yang berlaku di negara jiran kita iaitu Indonesia. Akibat berleluasanya pelbagai maksiat seperti zina, hubungan sejenis, syirik dan sebagainya, azab Allah S.W.T datang dalam pelbagai cara melalui laut, tanah, api dan sebagainya.

  5. Menjadi tanggungjawab kita bersama sebagai rakyat Malaysia lebih-lebih lagi yang beragama Islam memerangi mereka yang mempersenda dan mempermainkan agama Islam dengan sewenangnya. Mungkin kita tidak berkuasa untuk menangkap dan memenjarakan mereka tetapi kita boleh memboikot produk-produk yang dijual oleh mereka dan memulaukan mereka di media sosial dan sebagainya.

  6. Semoga kita bukan didalam golongan orang yang berdiam diri dengan perbuatan maksiat yang berlaku disekeliling kita. Moga kita mempunyai alasan untuk dijawab dihadapan Allah kelak tentang maksiat yang dilakukan oleh masyarakat di negara kita.

   Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani (USTAD)


  Pautan Video Penuh di bawah
  https://cnclips.net/video/hvhOgNeXOvU/video.html
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ➊ Jika Video ini bermanfaat untuk diri dan keluarga, mohon SHARE,LIKE,KOMEN di video ini dengan cermat berhemah.
  ➋ Bantu USTAD Sebarkan video ini ke seluruh media sosial kalian.
  ➌ Jika menghormati adab menuntut ilmu, guna dan lampirkan rujukan video USTAD yang rasmi di halaman yang ingin tertera.
  ➍ Tidak dibenarkan UPLOAD/RE-LIVE video USTAD tanpa kebenaran oleh pihak MEDIA AN NABAWI. Mohon Kebenaran bertulis/surat/maklum dan email ke :-
  ➎ Semua isi kandungan video ini di pelihara dan di operasikan oleh MEDIA AN-NABAWI © 2019 serta di daftarkan di bawah Hak Cipta Terpelihara (Copyright).
  ➏ Pihak media juga menyediakan peluang DERMA/INFAQ bagi Gerak Kerja media kuliah USTAD ke akaun rasmi media yang tertera di bawah ini. Segala Kerjasama dan Infaq kami dahulukan Jazzakallah Khairan Khatira.

  MAYBANK
  562106693250
  MEDIA AN NABAWI
Loading...

Comment